Marocká kuchyňa v sebe mieša vplyv Berberov, beduínov, Španielov, Arabov, Židov aj Francúzov.

Národným nápojom, ktorý nesmie chýbať v žiadnom typickom podniku, kam chodia domáci, je však jednoznačne mätový čaj. Zatiaľ čo káva sa podáva skôr ráno, na obed a večer už dostanete skôr mätový čaj. Skrýva sa aj za prezývkou "berberská whiskey", no kvapku alkoholu by ste v ňom hľadali márne. A pravdu povediac - ani tam nechýba. Vo veľkom pohári sa topí niekoľko vetvičiek voňavej mäty, a to je tá pravá atmosféra a vôňa, ktorá vám bude pripomínať Maroko aj dlho po návrate domov. Čaj je v týchto oblastiach priam posvätný nápoj, vidno to aj na podávaní v strieborných servisoch. Muži tu dokážu presedieť pri šálke čaju a tabaku celé dlhé hodiny a debatovať o všetkom možnom. Už samotné nalievanie čaju sprevádza zaujímavý rituál. Horúca tekutina sa naleje do prvého pohára, no ten sa vzápätí vyleje naspäť do čajníka, aby sa čaj trochu ochladil a najmä premiešal. Až teraz sa môže pokojne čaj nalievať. Kanvicu treba držať vysoko, aby z výšky efektne padal do pohára úzky prúd čaju. Takto sa nielen ochladí, ale za tento výkon utŕžite od Maročanov určite aj nejaké tie obdivné pohľady Maročanov.

Maroko - to je jednoducho okrem nádhernej historickej krajiny aj skvelé jedlo, ktorú tu nemôžete nevyskúšať. Typická pre túto gastronómiu, ktorá v sebe mieša vplyvy Berberov, kočovných beduínov, Španielov, Židov, Arabov i Francúzov, je hojnosť korenín, veľa-veľa zeleniny, ovocia, mäsá a ryby opekané na otvorenom ohni, ako pochúťky olivy, datle, orechy, veľa dobrých marockých koláčikov.